SEO migratie

Nieuwe website? Of ga je van twee websites naar één? Door een goede SEO migratie behoud jij je verkeer en zorg je voor een soepele overgang.

Jamil Florusse: Freelance SEO Specialist uit Zaandam

Wat is een SEO migratie?

Een SEO migratie houdt in dat je de structuur van je website wijzigt of vervangt, terwijl je de opgebouwde SEO-waarde behoudt. Denk hierbij aan een verhuizing van pagina’s naar een ander domein, platform, CMS of server.

Verschillende soorten migraties

Er zijn verschillende soorten migraties waarbij ik je kan helpen.

1. URL-migratie

Een nieuwe URL-structuur op je bestaande website of het samenvoegen van websites.

2. domeinmigratie

Van domein-a.nl naar domein-b.nl met of zonder nieuwe URL-structuur. Vaak niet ingewikkeld, maar dit kost wel veel tijd en een goede voorbereiding.

3. CMS-migratie

Van bijvoorbeeld Webflow naar WordPress migreren. Ik heb met meerdere Content Management Systemen gewerkt, dus ik help je er graag bij.

Wat valt er precies onder een SEO migratie?

1. SEO audit van de nieuwe website

Ik voer een uitgebreide SEO audit uit van je nieuwe website, zodat we precies weten waar de issues zitten en hoe we dit op moeten lossen.

2. Google Search Console configuratie

Bij een goede SEO migratie hoort ook een Google Search Console configuratie. Ik zorg ervoor dat alles goed overgezet wordt in GSC.

3. Redirectplan

Als je voor een URL-migratie of domeinmigratie, werk ik een redirectplan uit. Dit is een overzicht waarbij ik uitwerken hoe alle oude URL's naar de nieuwe URL's moeten verwijzen.

4. Projectmanagement

Hoort erbij. Ik zal het aanspreekpunt zijn voor jou of je collega's tijdens de migratie vanuit SEO-oogpunt. Meetings, mails etc. vallen hieronder.

5. Rankings check

Ik doe een uitgebreide rankings check voor en na de migratie, zodat we weten wat de impact is geweest van de migratie en waar we posities zijn verloren.

6. Technische SEO checklist

Werk je met een externe webbouwer? Dan maak ik een technische SEO checklist, zodat hij tijdens development weet waar hij rekening mee moet houden.

Wat kost een SEO migratie?

Dat hangt af van veel factoren. Een SEO migratie begint bij €1.000. Als je bijvoorbeeld van het ene CMS-systeem naar het andere systeem migreert is dat een stuk ingewikkelder dan als je alleen van URL-structuur verandert. Neem contact met me op voor een vrijblijvende offerte.

Nieuwe website nodig?

Weet je al dat je wilt migreren, maar heb je ook nog iemand nodig die de nieuwe website voor je bouwt? Goed nieuws: dat kan ik allebei! Ik kan een WordPress-website voor je maken vanaf €2.000.

Samenwerken?

Neem contact met mij op als je meer wilt weten over mijn werkwijze of als je een vrijblijvend gesprek wilt inplannen.