SEO & SEA

Integrated Search is de ideale samenwerking van SEO en SEA. Hierbij combineer je de duurzaamheid van SEO met de flexibiliteit van SEA. Met Integrated Search ben je niet alleen organisch vindbaar, maar ook via Google Ads.

Jamil Florusse: Freelance SEO Specialist uit Zaandam

Wat is Integrated Search?

Voor een gebruiker is de zoekresultatenpagina één geheel, waar zowel organische als betaalde resultaten bijdragen aan de totale zoekervaring. Daarom is alleen SEO of alleen SEA vaak niet genoeg voor jouw business. Met Integrated Search pas ik mijn SEO kennis toe op campagnes in Google Ads. 

Hoe ga je te werk?

Dit zijn een paar voorbeelden van hoe ik in de praktijk SEO en SEA laat samenwerken.

1. Optimaliseren van budget

Op basis van organische performance data pas ik de Google Ads budgetverdeling aan door minder budget uit te geven aan keywords met een hoge organische positie en meer budget uit te geven aan keywords met een lage organische positie.

2. Lagere CPC's

Vanuit mijn SEO expertise verbeter ik de Google Ads quality scores met on-page verbeteringen, wat resulteert in lagere CPCs en dus lagere kosten.

3. Zoekwoorden onderzoek

Het zoekwoorden onderzoek gebruik ik voor het uitsluiten of toevoegen van specifieke keywords en voor ideeën voor nieuwe campagnes.

4. Search Term Report

Ik gebruik het “Search Term Report” uit Google Ads ter inspiratie voor het schrijven van nieuwe pagina’s en het doorvoeren van on-page optimalisaties.

Wat kost SEO & SEA?

Als je zowel SEO als SEA bij mij afneemt, bied ik als het ware twee aparte diensten aan. Een goede Integrated Search strategie begint daarom bij 12 uur per maand. Mijn uurtarief is €90.

Mijn andere SEO diensten

SEO consultancy

Op zoek naar een SEO consultant? Met advies en begeleiding help ik jouw website beter vindbaar worden in Google.

SEO audit

Wil je weten hoe jouw website presteert op technisch vlak, on-page en off-page? Met een SEO audit graaf ik diep in je website en kom ik met concrete optimalisaties.

Zoekwoorden onderzoek

Wil je weten waar je doelgroep op zoekt en welke keywords relevant zijn voor jouw website? Met een zoekwoorden onderzoek krijg je inzicht in deze gegevens.

SEO migratie

Nieuwe website? Of ga je van twee websites naar één? Door een goede SEO migratie behoud jij je verkeer en zorg je voor een soepele overgang.

WordPress website bouwen

Heb je een nieuwe website nodig of is je website toe aan een upgrade? Ik kan een SEO-proof website voor je bouwen of je huidige opnieuw ontwerpen.​

Samenwerken?

Neem contact met mij op als je meer wilt weten over mijn werkwijze of als je een vrijblijvend gesprek wilt inplannen.