SEO teksten schrijven

Content is één van de belangrijkste onderdelen van SEO. Zonder goede SEO teksten ga je namelijk niet ranken, ook al is je website technisch helemaal in orde.

Wat zijn SEO teksten?

SEO teksten zijn teksten die zijn geschreven om beter gevonden te worden in zoekmachines zoals Google. Door het gebruik van relevante zoekwoorden en goede structuur, kunnen deze teksten hoger scoren in de zoekresultaten. Hierdoor kunnen meer mensen je website vinden en ben je beter zichtbaar voor potentiële klanten.

Waarom zijn goede SEO teksten zo belangrijk?

Goede SEO teksten zijn belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat jouw website beter gevonden wordt in zoekmachines. Dit betekent dat meer mensen jouw website zullen zien en dus ook sneller bij jouw bedrijf terecht zullen komen. Door het gebruik van de juiste zoekwoorden in de tekst, kunnen zoekmachines jouw website koppelen aan zoekopdrachten van potentiële klanten. Hierdoor vergroot je de kans op nieuwe klanten en dus ook op groei van je bedrijf.

Hoe ga ik te werk?

Als freelance SEO specialist werk ik nauw samen met mijn klanten om ervoor te zorgen dat hun SEO teksten aansluiten bij hun doelgroep en hun bedrijf. Het begint altijd met een kennismakingsgesprek waarin we bespreken wat de doelstellingen zijn en wie de doelgroep is. Vervolgens ga ik aan de slag met het onderzoeken van de juiste zoekwoorden voor de tekst. Dit doe ik door middel van een zoekwoordenonderzoek waarin ik kijk naar de zoekvolumes en concurrentie op bepaalde zoekwoorden.

Op basis van dit onderzoek schrijf ik vervolgens de tekst. Ik zorg ervoor dat de tekst goed gestructureerd is en dat de belangrijkste zoekwoorden op de juiste plekken terugkomen. Ook houd ik rekening met de leesbaarheid en de tone of voice van de tekst. Hierdoor zorg ik ervoor dat de tekst niet alleen goed gevonden wordt in zoekmachines, maar ook aantrekkelijk is voor de lezer.

Mijn andere SEO diensten

SEO audit

Wil je weten hoe jouw website presteert op technisch vlak, on-page en off-page? Met een SEO audit graaf ik diep in je website en kom ik met concrete optimalisaties.

Zoekwoorden onderzoek

Wil je weten waar je doelgroep op zoekt en welke keywords relevant zijn voor jouw website? Met een zoekwoorden onderzoek krijg je inzicht in deze gegevens.

WordPress website bouwen

Heb je een nieuwe website nodig of is je website toe aan een upgrade? Ik kan een SEO-proof website voor je bouwen of je huidige opnieuw ontwerpen.​

Samenwerken?

Neem contact met mij op als je meer wilt weten over mijn werkwijze of als je een vrijblijvend gesprek wilt inplannen.