SEO uitbesteden

Wil je beter vindbaar zijn in Google en meer gratis bezoekers naar je website trekken? Ik kan je helpen door SEO uitbesteden!

Waarom SEO uitbesteden?

SEO kan een ingewikkelde en tijdrovende klus zijn. Het vergt niet alleen kennis en expertise, maar ook veel tijd en energie. Door SEO uit te besteden aan een specialist zoals ik, bespaar je niet alleen tijd en energie, maar ook geld. Je hoeft geen tijd te besteden aan het leren van de fijne kneepjes van SEO of aan het opzetten van een team van SEO specialisten. In plaats daarvan kun je je richten op je core business, terwijl ik zorg voor de online zichtbaarheid van jouw bedrijf.

10 tips voor het uitbesteden van SEO

 1. Zoek een specialist met kennis van jouw branche – Een specialist die bekend is met jouw branche begrijpt beter wat jouw doelgroep zoekt en hoe ze zoekt.
 2. Bekijk referenties – Het is belangrijk om te weten wat voor werk de specialist heeft geleverd en hoe succesvol dat was.
 3. Vraag naar de strategie – De specialist moet duidelijk kunnen uitleggen welke strategie hij/zij zal toepassen om de online zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten.
 4. Ga voor een transparante samenwerking – Transparantie over wat de specialist doet, en waarom hij/zij dit doet is belangrijk.
 5. Zoek een specialist met een bewezen trackrecord – Een specialist met een bewezen trackrecord geeft je meer vertrouwen in de kwaliteit van het werk.
 6. Kies voor een specialist die communicatief vaardig is – Goede communicatie is cruciaal om tot een succesvolle samenwerking te komen.
 7. Let op de prijs-kwaliteitverhouding – Kies niet de goedkoopste optie, maar ga voor de specialist die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.
 8. Vraag naar het rapportageproces – Het is belangrijk om regelmatig op de hoogte te worden gehouden van de voortgang.
 9. Ga voor een specialist die resultaatgericht is – Een resultaatgerichte specialist heeft als doel om jouw online zichtbaarheid te vergroten en daarbij jouw doelstellingen te behalen.
 10. Zoek een specialist die bij jou past – Een goede klik tussen jou en de specialist is belangrijk voor een succesvolle samenwerking.

Soorten SEO uitbesteding

Er zijn verschillende manieren om SEO uit te besteden. Hieronder bespreek ik kort de drie meest voorkomende manieren.

 1. Volledige uitbesteding – Dit is wanneer je alle SEO werkzaamheden uitbesteedt aan een specialist zoals ik. Van zoekwoordenonderzoek tot linkbuilding, alles wordt door mij verzorgd.
 2. Gedeeltelijke uitbesteding – Hierbij besteed je alleen bepaalde SEO werkzaamheden uit aan een specialist, bijvoorbeeld alleen het schrijven van content of alleen het optimaliseren van technische SEO.
 3. Consultancy – In dit geval krijg je als bedrijf advies van een SEO specialist om je eigen SEO strategie te verbeteren. Hierbij is de specialist voornamelijk bezig met het adviseren en begeleiden van het bedrijf in het opzetten van een eigen SEO strategie.

Hoe ik te werk ga

Als freelance SEO specialist werk ik nauw samen met mijn klanten om hun online zichtbaarheid te vergroten. Mijn aanpak is als volgt:

 1. Kennismaking – Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we jouw doelstellingen, wensen en verwachtingen.
 2. SEO audit – Ik analyseer de huidige online aanwezigheid van jouw bedrijf en de concurrentie om te kijken waar de kansen liggen.
 3. Strategie – Op basis van de analyse maak ik een SEO strategie op maat die past bij jouw bedrijf en doelstellingen.
 4. Implementatie – Ik voer de SEO strategie uit en houd je op de hoogte van de voortgang.
 5. Rapportage – Ik rapporteer maandelijks over de behaalde resultaten en geef advies voor eventuele vervolgstappen.

10 tips voor het uitbesteden van SEO

Het uitbesteden van SEO kan een slimme zet zijn om de online zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten. Het bespaart tijd, energie en geld, en kan leiden tot betere resultaten dan wanneer je het zelf doet. Door te zoeken naar een specialist die past bij jouw bedrijf en doelstellingen, en door duidelijke afspraken te maken over de samenwerking, kun je succesvol SEO uitbesteden en jouw bedrijf laten groeien.

Mijn andere SEO diensten

SEO audit

Wil je weten hoe jouw website presteert op technisch vlak, on-page en off-page? Met een SEO audit graaf ik diep in je website en kom ik met concrete optimalisaties.

Zoekwoorden onderzoek

Wil je weten waar je doelgroep op zoekt en welke keywords relevant zijn voor jouw website? Met een zoekwoorden onderzoek krijg je inzicht in deze gegevens.

WordPress website bouwen

Heb je een nieuwe website nodig of is je website toe aan een upgrade? Ik kan een SEO-proof website voor je bouwen of je huidige opnieuw ontwerpen.​

Samenwerken?

Neem contact met mij op als je meer wilt weten over mijn werkwijze of als je een vrijblijvend gesprek wilt inplannen.